Σάββατο 5 Μαΐου 2012

“Εισβάλλουν” στα ξενοδοχεία τα τοπικά αγροτικά προϊόντα

ζακυνθοςΖΑΚΥΝΘΟΣ – Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι αποτέλεσε την ευκαιρία για να έρθουν... πιο κοντά οι επιχειρηματίες του νησιού μας με τους παραγωγούς και για πρώτη φορά στα χρονικά της Ζακύνθου γίνονται συζητήσεις για το πως μπορούν να... "εισβάλλουν" στα ξενοδοχεία τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, πρόταση που έχει κατατεθεί άπειρες φορές στο παρελθόν, όμως ουδέποτε προχώρησε.
Τώρα, όμως, φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να λάβει χώρα μια τέτοια συνεργασία και να συνδεθεί ο τουρισμός με την αγροτική παραγωγή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.
Από τη μια οι μειωμένες κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και από την άλλη η εγκατάλειψη της γης από τους νέους ανθρώπους, έχουν συμβάλλει στο να υπάρχει πτώση τόσο στη ζήτηση των αγροτικών προϊόντων, όσο, όμως, και στην προσφορά τους.
Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό και τον εμπορικό τομέα, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακυνθίων, Λαγανά και Αρκαδίων, πραγματοποίησαν συνάντηση την Κυριακή 29 Απριλίου (αυτή έγινε στο ξενοδοχείο Plaza), με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και με τοπικούς παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου